Hepatil
Bolesti jetre

Sve bolesti jetre možemo uvjetno podijeliti na:
• upalne: akutni i kronični hepatitisi
• neupalne: steatoza jetre, toksična oštećenja, ciroza
• vaskularne bolesti
• tumori jetre

Hepatitis
Najčešće virusne bolesti jetre uzrokovane su virusom hepatitisa A, B, C i D ali ih mogu izazvati i drugi virusi kao Epstein-Barrov virus, citomegalovirus i drugi. Bolest se može javiti kao akutna i kronična.
...nastavak

Masna jetra i ciroza
Masna jetra, poznata i kao steatoza jetre, označava pretjerano nakupljanje neutralnih masti unutar jetrenih stanica zbog čega je jetra svjetlijeg izgleda i obično uvećana. Najčešći uzroci masne jetre su alkohol, debljina, šećerna bolest, lijekovi, trudnoća, prehrana manjkava proteinima itd. Masna jetra je najčešći oblik alkoholne bolesti jetre koji može prijeći u alkoholni hepatitis te konačno u alkoholnu cirozu jetre.
...nastavak
Copyright © 1998-2011 PLIVA Hrvatska d.o.o. Sva prava pridržana.
Pravna obavijest: Ovdje navedeni popisi proizvoda služe samo kao informacija. Neke proizvode možete dobiti samo na liječnički recept, a isto tako, ne mogu se svi proizvodi nabaviti u svim zemljama. Bolesnici i liječnici trebaju potražiti informacije koje su prikladne za njihovu zemlju u lokalnim medicinskim izvorima ili ih zatražiti od lokalnih regulatornih vlasti.
U skladu s propisima koji su na snazi u velikom broju zemalja, PLIVINE mogućnosti izravnog pružanja informacija i/ili odgovaranja na pitanja bolesnika u svezi lijekova na recept su ograničene.